Kjæledyr er ikke bare kjæledyr, men familiemedlemmer som vi må ta godt vare på. Som kjæledyreiere ønsker vi at de små vennene våre skal være trygge, ikke bare når de er hjemme, men når de er med på bilturer. 

Selv om vi mener at det ikke er noe problem i å kjøre med kjæledyret sitt i bilen, så vil vi peke ut noen viktige punkter som du bør følge for å gjøre det til en trygg affære. Enten de bare er med på en kort biltur til parken, eller en lengre bilferie, så kommer vi her med noen tips for å gjøre det tryggere for kjæledyret ditt i bilen. 

Oppbevar de i en boks

En av de sikreste måtene for å beskytte kjæledyr som katter og hunder, er å oppbevare de i en boks eller bur. NAF har testet hundebur for å finne ut hvilke som er sikrest å bruke, og foreslår et romslig bur som gir hunden litt plass til å bevege seg – så lenge du har plass til et så stort bur i bilen, så klart! 

Ved å oppbevare kjæledyret i en boks eller et bur hindrer du at de distraherer deg, og det gjør dem tryggere i tilfelle det skulle oppstå en ulykke (noe som kan forekomme selv den mest forsiktige sjåfør). 

Del på ansvaret

Dette er et tips vi leste om på nettsidene til Speed Trafikkopplæring, som driver kjøreskole Tønsberg. De foreslår at du tar med deg et familiemedlem eller en venn på bilturer – noen som kan hjelpe deg med å løfte litt av stresset vekk fra skuldrene dine. Slik får du til å holde deg mer rolig, siden du vet at kjæledyret ditt er i gode hender når du forlater bilen for å bruke toalettet eller hente noe mat på en restaurant eller matbutikk. Vi fant blant annet en 

Andre ting å tenke på

Det går altså helt fint å kjøre med kjæledyret sitt i bilen, så lenge man følger visse forhåndsregler.